The Wardobe Editor ninabuzzi.com-3072.JPG
 

NINA BUZZI

For English, scroll down the front page!

Erfaren og kommersiell retail direktør, innkjøpssjef og konseptutvikler med over 13 års erfaring fra markedsledende selskaper i norsk mote-handel og design-industri.

Utdannet fra University of Technology i Sydney, før jeg satt kursen hjem til Oslo for å jobbe på designavdelingen til Bik Bok. Her jobbet jeg med produksjon av klær til massemarkedet, vi dro på produksjonsturer til Hong Kong, -og hadde det veldig gøy på jobb. Som fersk designer var det en lærerik prosess å følge opp reisen fra idé til ferdig produkt. 

En ny spennende mulighet dukket opp, -og jeg byttet beite til retail. Høyer ønsket å starte et luksus-konsept på det snart nyåpnede varemagasinet Eger, og ville ha med meg på teamet som konseptutvikler og innkjøpssjef. Hos Høyer var jeg ansvarlig for å starte opp Høyer Luxury, et konsept som vi videre utviklet til flere byer i Norge. Disse syv årene sendte meg på utallige innkjøpsturer til Paris og Milano, hvor jeg fikk se de store motehusene fra innsiden, og etterhvert kunne vi skilte med merker som Givenchy, Saint Laurent, Céline, Stella McCartney, Valentino, Jimmy Choo, Chloé, Lanvin, DvF, Helmut Lang, og Isabel Marant for å nevne noen! Tiden hos Høyer var fantastisk spennende, -som jeg alltid vil se tilbake på med gode minner.

I 2015 gikk jeg videre til eiendomssiden av retail, -til rollen som direktør for Eger, Norges ledende motevarehus innen high-end segmentet. Drevet av gårdeierselskapet Promenaden Management, -som drifter Eger, Steen & Strøm, og mye av den spennende shoppingen på gateplan sentralt i Oslo. Dette var en spennende reise hvor vi videreutviklet merkevaren Eger, satte i gang større felles prosjekter som Promenaden Fashion District, og jobbet tett med retailerne, markedsføring, drift og konsept. Fra gründer-bedriften Høyer jobbet jeg nå i et corporate miljø, drevet av morselskapet i London, -en lærerik tid omgitt med dyktige folk.

I slutten av 2018 startet jeg Buzzi Fashion Retail Consulting, hvor jeg bistår retail-forhandlere, merker og kommersielle eiendomsutviklere med retail-strategier, butikkmiks, merkevarebygging, konseptutvikling, innkjøp og egenproduksjon. Besøk gjerne hjemmesiden her!

NINABUZZI.COM

Men vent! Denne bloggen handler ikke om CV.

I 2013 startet jeg bloggen The Wardrobe Editor by Nina Buzzi som en hobby. Som et morsomt sideprosjekt drev jeg også med personal shopping hvor jeg hjalp kvinner i toppen av næringslivet til å kuratere en tidløs og profesjonell garderobe. The Wardrobe Editor skulle være en forlengelse av dette, hvor jeg mikset personlige refleksjoner og stil med tips om en varig garderobe. Jeg la ned bloggen i 2016, da livet og karrieren måtte komme foran.

I 2019 innså jeg at jeg virkelig savner den kreative kanalen en personlig blogg er, og bestemte meg for å relansere, denne gang med et litt bredere fokus. Jeg innså at hvis jeg skal gjøre det på nytt må jeg gjøre det på egne premisser, redefinere hva som er interessant for meg å skrive om, -og våge å ta valget om å våge å være mer personlig. Da jeg tidligere kun turte å gi små bruddstykker av meg selv, fordekt i en slags perfekt mote-tilværelse, føler jeg at dette kjeder meg på alle plan. 

Faget mitt er mote, og det tør jeg påstå at jeg kan ganske så godt, -men det som driver meg er de indre verdiene. Jeg er opptatt av saker som feminisme, miljø, teknologi og selvutvikling. Ikke bare min egen indre selvutvikling, men en nysgjerrighet i hva det er som driver oss, styrker oss, og tanken om at hvis vi våger å sette ord på ting, og står sammen -så blir alt litt lettere.

Jeg vil at du som leser, skal føle deg styrket, inspirert og motivert når du har vært innom. Jeg har på ingen måte alle svarene, men jeg har mange gode spørsmål. I bloggen kommer jeg til å invitere inn mennesker som kan bidra med ekspertise innenfor sine felt, slik at vi skal få inspirasjon til å finne frem til den beste versjonen av oss selv, både på det indre og ytre plan.

Ninabuzzi.com aims to be a destination for positive inspiration and motivation, exploring style and empowerment ideas for women who wants to feel good and confident.