Friday relax

 Jeg vet ikke hva som er mest avskrekkende, - boken eller sigaretten? Photo:  Sante D’ Orazio | Kate Moss | Vogue Italia 1995

Jeg vet ikke hva som er mest avskrekkende, - boken eller sigaretten? Photo: Sante D’ Orazio | Kate Moss | Vogue Italia 1995

Epsom detox bath 

Det er helg, det er mørkt, og det er endelig tid for å slappe av. Sånn er det med den saken. De som er på løpende vei ut av døren klokken elleve på en fredags kveld lever ikke i samme verden som meg for tiden, jeg er på vei hjem (og faktisk mektig stolt av å å ha holdt ut så lenge som til 23). 

Har du badekar så vil jeg tipse deg om en helt fantastisk måte å starte helgen på, -et detox bad! Det sies at et epsom salt bad hjelper til med å eliminere giftstoffer, og huden absorberer mineralene i vannet (epsom et mineral sammensatt av magnesium og sulfat). Huden føles myk etterpå, -det er seriøst avstressende, -og man skal føle seg energisk i etterkant. Det siste stemmer ikke helt på meg, da jeg blir lettere svimmel og sovner momentant etterpå. Så jeg anbefaler kun å gjøre dette hvis du har anledningen til å slappe av hjemme resten av kvelden, noe som er en luksus i seg selv.

Slik gjør du:

Fyll karet med veldig varmt vann og tilsett noen store håndfuller med Epsom salt som du kjøper på helsekosten. Man kan også putte en håndfull med bakepulver i vannet, som er kjent for å rense huden og gjøre den myk. Hvis du for eksempel er forkjølet og ønsker å detoxe og svette skikkelig blander du i litt nytrukket ingefær-te eller most ingefær (men dette har jeg ikke forsøkt!). Legg til 20 dråper med aromaterapi-oljer etter eget ønske. 

Det er epsom saltet som er nøkkelordet her, det andre gjør du etter hva du har liggende i skuffene. Meningen er at du skal ligge i dette vannet så lenge som 20-40 minutter. Tro meg, 25 minutter føles lenge. Det kjennes varmere enn et vanlig varmt bad, så drikk kaldt vann mens du ligger deg for å kjøle deg ned og rense kroppen innenifra. 

Ønsker deg en god og avslappende helg!