MARDOU & DEAN SS15

Til tross for en sjarmerende 45 minutters forsinkelse og en gjørmefylt location som gjorde at minst én moteredaktør slukøret måtte besøke Mr. Dagestad for å reparere sine Prada kitten heels, - når visningen endelig gikk igang så gikk den i gang med et smell. Ingrid og Patrik kan lage show, og det er noe herlig internasjonalt over duoen (og da mener jeg ikke bare at Patrik er svensk). 

Jeg får noen ganger en følelse av at Ingrid bruker seg selv som muse, og hvis det stemmer så vil jeg bare si at det er helt greit, for egentlig vil vi alle se ut som henne uansett. (For de som ikke kjenner til Ingrid så er hun usannsynlig vakker, og av den sorten som bare kan hive på seg hva som helst vintage og få det til å se ut som Hedi Slimane har tegnet det spesielt til henne). 

Kolleksjonen var passe rocka, passe hippie, passe spåkone og veldig festival. Nervøs fløyel, sort fløyel med gulldetaljer, pastellfraget sauepels, perlebroderier, frynser, sexy 70-tallskjoler i gammelrosa gardinprint, og den buksen i sort lakk, som jeg våger å sette penger på at vi får se på minst 5 norske motebloggere* neste vår. 

*-jada, -kanskje tilogmed meg selv;-) 

Mens vi snakker om Hedi Slimane, så vil jeg bare si at jeg fikk litt av de samme vibbene sist gang jeg var i Grand Palais og besøkte Saint Laurent's Ready To Wear.  (Og det mener jeg på en god måte, -da Slimane verner om kolleksjonen sin så godt at jeg noen ganger syns det er et under at man får lov å se kolleksjonen selv etter at den har kommet i butikk.)

-De har rett og slett bare hatt litt samme referanser. 

Mardou & Dean kan kunsten både å lage show, men samtidig være kommersielle, noe man som innkjøper bare må ta av seg hatten for. Kudos til dere, Mardou & Dean! 

For my English readers:

The Norwegian-Swedish duo Patrik and Ingrid behind the brand Mardou & Dean has done an amazing job with the SS15 collection! (quite loosely translated)

P.S: I promise to do a much better job with the translation next time!