Pre-loved garments looking for a good home

 McQ -Alexander McQueen 

McQ -Alexander McQueen 

 3.1 Phillip Lim 

3.1 Phillip Lim 

 3.1 Phillip Lim 

3.1 Phillip Lim 

Nå er høsten kommet og det er på tide å være tøff.


Jeg skal dukke inn i klesskapet mitt og gå over alle plaggene mine, tenke over hvor ofte jeg bruker de, analysere hvorfor de blir brukt eller ei, hva som var unødvendige kjøp, og hva som mangler. Jeg skal rett og slett utøve litt 'tough love' i klesskapet mitt, se bomkjøp rett i hvitøyet, og glede meg over det jeg har gjort riktig. (For meg måles riktig i 'cost per wear'). Det som ikke fungerer skal jeg erstatte med ting som fungerer, plagg som skal få mitt etterlengtede kvalitetstempel at jeg har brukt det MYE.

I disse ukene har jeg blitt invitert av Trendsales til å få solgt noen av mine gamle skatter i en Pop-up-butikk i Bygdøy Allé 35. Det er åpent mandag-lørdag 10-18(16) frem til 11. oktober. 

Jeg har allerede levert en pose med elskede plagg, og i morgen blir det en pose til. Jeg innrømmer at jeg er veldig glad i disse plaggene, for ifølge min enkle stil-filosofi så skal man aldri kjøpe noe man ikke virkerlig elsker. Så jeg blir ikke kjempe-skuffet om de ikke blir solgt, og kommer hjem i skapet igjen. Men poenget er jo at de faktisk ikke brukes hos meg, og helt sikkert kunne fått et mye bedre hjem hos en som kler de bedre, og kommer til å bruke de mye.

Et lite eksempel på hvordan jeg tenker når jeg går gjennom skapet ser du under her, noen tilfeldig utvalgte plagg som (sannsynligvis) ikke kommer gjennom nåløyet:

//Hvit J.Lindeberg blazer: jeg må nok bare innse at jeg kjøpte feil størrelse, den er for liten. Jeg trenger alikevel en hvit blazer i skapet mitt og den må erstattes med en annen. 

//Kenzo-genser: ble bare for "trendy" for min stil, selv om jeg forsøkte å style den med skjørt og pumps.

//Valentino- rockstuds ( allerede solgt): jeg elsker denne modellen, og har derfor kjøpt et nytt par. Jeg trengte ikke to. 

//3.1 Phillip Lim kjole (bilde over): jeg syns den lyseblå fargen og detaljene er helt nydelige. Samtidig så kler ikke kroppsfasongen min (=smal midje/ bredere hofter/ aka 'bottom-heavy') så godt rette vide kjoler eller topper. Denne kjolen er nok enda finere på en som er litt rettere i figuren (eller en som er 'top-heavy'). Og den er sykt fin som tunika over sorte skinnbukser og pumps. -Jeg er litt usikker på denne, men den blir jo ikke brukt. 

//McQ Alexander McQueen kjole (bilde over): jeg er ikke så glad i ting som både er trange og korte, da føler jeg meg rett og slett ikke komfortabel, -selv om jeg jeg syns det er aldri så fint på andre. Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte de knelange blyant-skjørtene i samme mønster istedet, -da ville jeg brukt de hele tiden! 

PS: Det kan godt være jeg ombestemmer meg angående noen plagg på vei til Trendsales i morgen! Noen ganger holder det å bare tenke på å kvitte seg med noe, -før man innser at man faktisk kan bruke det mye oftere eller på andre måter! 

Hva med deg, -hva er dine beste kjøp og hva henger bare der og venter på en ny og bedre eier?