Tips from the cover model - how to look good in photographs!

Helene Hammer heter hun. Isblå øyne, flommende rødt hår og lys, helt perfekt, hud. På kort tid har hun rukket det mange andre modeller bare drømmer om, hun har vært på coveret av flere store internasjonale magasiner, blandt annet L'Officiel, hun har gjort moteserier for Elle, Mirror og Madam Figaro, og representert motehuset Moschino. Hun har tilogmed rukket å si nei til å gå visninger for Burberry, Victoria Beckham og Vivienne Westwood, og hvorfor, det kan du lese om her.

På lanseringen av Mon Dieu for noen uker siden snappet jeg et par raske bilder av Helene, og som profesjonell modell hun er, så ble bildene helt supre med én gang, tross dårlig bakgrunn, og meg som var skikkelig misfornøyd med den gamle kameralinsen min.  

Nå er jeg veldig klar over at Helene er Helene, og det er ikke mange av oss som ble født med det samme fotogen-genet som Helene, men jeg måtte jo bare spørre om hun har noen tips til oss vanlige dødelige om hvordan vi kan se best mulig ut på bilder. For selv om vi har null ambisjoner om å pryde neste Vogue, så er det jo hyggelig å ha noen fine bilder av seg selv, er det ikke? 

1. Helenes første tips er å finne lyset, og bruke dette aktivt for å få et godt bilde. Vend ansiktet litt opp mot lyset, så unngår man skygger i ansiktet, og feil jevnes ut. Alle fotografer vet hvor viktig lys er, men som modell er det like viktig å bruke lyset til sin fordel for å få et godt bilde!

 2. Rett deg opp i ryggen. Fin holdning ser alltid bra ut. Spesielt på vinteren når man går i store ytterplagg, er det fint om man strekker litt på halsen slik at det ikke ser ut som man synker sammen og drukner i plagget. Om man sitter på bildet, skyv deg langt frem på stolen, -det er spesielt flatterende for lår og midje, og man får automatisk en god holdning.

 3. Se avslappet ut. Om man ser på hvordan de kule it-jentene i Paris og London gjør det: -de stopper i kun to sekunder, ser opp med ansiktet og bildet er tatt, -"litt sånn på farten". De tenker ikke engang på at de skal bli tatt bilde av! Prøv å tenk deg hvordan du normalt sett ville stått (-hvis det ikke var et kamera i veien som ødelegger hele tankevirksomheten, -red. anm). Om det hjelper deg å slappe av, gå et par små skritt frem og tilbake eller flytt vekten av kroppen fra side til side.

 4. Selv om du har tenkt deg et bilde uten smil, er det viktig at man smiler inne i seg selv. Tenk på noe som gir deg selvtillit, eller en morsom opplevelse. Det gjør at man naturlig får et vennlig drag over ansiktet, og man ser tilstede ut i bildet. Om man skal smile: Prøv å le litt i forkant av bildet eller under fotograferingen for å ikke få er stivt og unaturlig smil. Stikkord: tenk glade tanker! 

 Tusen takk for supre tips, Helene! 

Du kan følge bloggen hennes her