Tuesday inspiration - Tonal colours

 

Et enkelt tips for å oppnå et lekkert og luksuriøst antrekk er å velge én grunnfarge, og så spe på med flere nyanser eller toner av samme farge. Resultatet kan nesten ikke slå feil og er dermed en sikker vinner også for den som ikke er så komfortabel med å mixe farger. 

For å gjøre det ekstra smashing inkluderer du en nyanse som er litt knæsjere eller bryter litt med de andre tonene, som for eksempel beltet i bilde 2 som er cognac-farget, nesten orange, eller den knallrøde jakken i antrekket fra Carven, bilde nr 8. 

Selv drømmer jeg om to antrekk i denne teknikken akkurat nå. Gjerne i den sikre vinneren "blyantskjørt+bluse/genser+pumps". Et rødt antrekk som går fra bordeaux via knallrødt til lysere rosa, og et smaragdgrønn via kermit-grønn (som frosken Kermit) til en dus pastellgrønn. Et belte i gull og en veske i en mørkere gull- eller bronsetone hadde vært prikken over i'en. 

Hva med å bruke fargehjulet under til inspirasjon neste gang du planlegger et antrekk? 

Photos above from Pinterest

llustration from bbc.co.uk