Weekend inspiration: Expo Milan 2015

Litt tidligere i sommer var jeg så heldig å ha et par dager fri midt under Fashion Week i Milano, og hadde en strålende helg sammen med min mor. Vi rakk et helt hav av ting den helgen, og en av de var å besøke Expo Milan 2015. Temaet denne sesongen er "Feed The Planet, Energy for Life". Målet for utstillingen er å sette søkelyset på verdens matproduksjon, -og ytterpunktene hvor 870 millioner mennesker var underernært i perioden 2010-2012, -og 2,8 millioner døde av overvekt i samme periode. 1,3 milliarder tonn mat mat blir kastet hvert år. 

Nina Buzzi Expo Milan 2015

Selve utstillingen er bygget inne på et gigantisk område, hvor det er bygget en rekke paviljonger som hver representerer et land eller et tema, for eksempel hvordan teknologi vil forandre lagring av mat, distribusjon, innkjøp og forbruk. 

Jeg ble overrasket over hvor gigantisk dette området var, paviljongene som representerte hvert land var store, og køene utenfor var litt à la disneyland-køer. Så tar du turen innom vil jeg anbefale å velge deg ut et par land eller et par temaer på forhånd, -du har ikke sjangs til å rekke over alt på en dag. 

Det var absolutt en interessant opplevelse, -planlegger du en Milano-tur så er utstillingen åpen frem til 31 oktober. 

Når vi skulle spise valgte vi det italienske området, -og jeg får enda vann i munnen av å tenke på den fantastiske skinken, osten og Proseccoen. 

Redd Barna utstillingen. 

Kirsten Buzzi, journalist Dagbladet (+ fantastisk mor). 

Det var satt opp små ligge-benker for trøtte turister gjennom hele området, og jeg er den første til å innrømme at jeg var takknemlig for det, det var LANGT å gå! 

All info er hentet fra nettsiden til Expo Milan, og du kan lese mer her.