Tips til hjemmekontoret

Når det kommer til hjemmekontor er jeg en skikkelig diva. Det MÅ være ryddig, rent og inspirerende for at jeg skal få til noe som helst. Det er ikke dermed sagt at jeg alltid holder det ryddig, -faktisk så måtte jeg sortere meg gjennom en halvmeter med papirer og greier før jeg kom til dette resultatet. Men når det er gjort, føles det helt fantastisk, og jeg setter meg gjerne inn på hjemmekontoret med en kopp te for å tenke litt og finne roen før jeg legger meg. (Det skal jeg love deg jeg at jeg ikke gjorde når skrivebordet var fullt av rot). 

Mine tips til et harmonisk hjemmekontor: 

-Personlig finner jeg mest roen og dermed kreativiteten hvis det er minimalistisk og ryddig rundt meg, så jeg lar bare et fåtall ting stå fremme og sorterer resten i skuffer. 

-Skap en hyggelig og avslappet atmosfære med stearinlys, blomster og bilder. Det skal være litt lyx. Jeg har en nydelig boks med te fra Kusmi Tea stående fremme, -trikset er at det skal være så hyggelig å være der at det tar edgen av stresset du måtte føle for oppgaven du har foran deg, enten det er regninger, forberede et foredrag eller eksamenslesning. 

-Jeg hadde noen gullfargede "flash tattoos" liggende, og siden jeg er alt for gammel til å falle for sånt, fant jeg ut at jeg kunne bruke de til å style opp noen enkle bokser i pleksiglass med gullborder. (Boksene er fra Søstrene Grene). 

-Jeg er notatbokoman, og går gjennom et tonn notatbøker hvert år. Jeg elsker de fargerike fra Moleskin, og de har også veldig fine mønstrede (og super-rimelige) fra Søstrene Grene. 

-Kjøp inn mange enkle rammer og ramm inn alt fra magasinbilder til bilder fra coffe-table bøkene dine (hvor ofte sitter du egentlig og blar i disse uansett?). De har også fine print til gode priser hvis du søker deg gjennom Etsy.com 

Vi har valgt å ikke ha bøker i stuen denne gangen, men heller sette alle bokhyllene inn på hjemmekontoret. Egentlig syns jeg det er hyggelig med bøker i stuen, men det er faktisk mer inspirerende å ha alt samlet der man sitter og jobber. 

Pass på å ha nok skuffer og kommoder, slik at alt har sin egen faste plass. En egen skuff til jobb-ting, en skuff til hver hobby og en egen skuff til private ting og regninger osv. Da blir sjansene for at du roter det til igjen, mye mindre.   

Ikke bruk det tristeste hjørnet i huset til hjemmekontoret ditt. Prøv å finn et sted med litt lys, men hvor du også kan få være litt i fred. Og gjør det hyggelig rundt deg. Det er tross alt på hjemmekontoret  "all the magic happens", sånn egentlig. 

Happy working!