Gluten-fri, sier du? Er du på slanker'n, du da?

For meg er ikke valget om å leve glutenfritt basert på en trend. For meg handler det mer om å slippe å ringe akutten flere kvelder for å spørre om jeg kanskje må komme inn nå for å fjerne *den der blindtarmen*, "jeg har så magesmerter at jeg ikke klarer å stå oppreist skjønner du".

Men jeg er veldig glad for at glutenfritt faktisk er en trend, -for det betyr flere matvalg for meg! Og ikke tror jeg gluten er spesielt sunt for noen, -legen min har nemlig forklart meg dette her med genmanipulering som årsak til at flere og flere blir intolerante mot gluten. (Google det hvis du er spesielt interressert).

Når jeg gikk over til et helt glutenfritt kosthold for noen år siden, ble jeg overrasket over hvor lett det faktisk var. Jeg spiser glutenfrie knekkebrød til frokost (Sigdal Bakeri har noen helt fantastiske, -du får de på Kiwi). Jeg spiser sjelden brød, bortsett fra når jeg somler meg til å lage dette, -eller jeg er på restaurant, de fleste har glutenfrie varianter nå). Og resten av tiden lever jeg naturlig glutenfritt, dvs holder meg unna alt av matvarer med tilsatt gluten (i hovedtrekk enkelte typer mel).

Men kaker, -det savner jeg. Jeg har verdens skjønneste "svigerinne"(-ish), Tonje, som faktisk pleier å bake glutenfrie kaker til meg når jeg kommer innom (bless her), men ellers er det ekstremt sjelden jeg får i meg kake! De selger det jo typ ingen steder i Norge! Så når jeg kom over dette bakeriet i Marbella, så var jeg omtrent i himmelen. Red velvet, banana chocolate, vanilla mascarpone cupcake, -JEG KLARER IKKE VELGE, jeg vil ha alle sammen.

Her er adressen hvis du er like desperat etter glutenfri kake som meg. Dette stedet er omtrent verdt turen til Marbella, ene og alene:

CELICIOSO. Bulevar Principe Alfonso von Hohenlohe, s/n 29602 Marbella, Málaga.