Rødt er det nye grønne

All photos: La Bouche Rouge

Det beste trikset jeg kan komme på for å føle meg raskt fresh, er rød leppestift. Klapp inn litt ekstra leppestift på kinnbena, litt concealer på en ellers naken hud, usminkede øyne, -på 60 sekunder er du der. Chic, velkledd og bittelitt fransk. Oui, oui Monseur. De eneste anledningene jeg kan komme på hvor røde lepper ikke er en god idé er begravelse eller når du skal kysse. Og det er helt greit. Førstnevnte skjer heldigvis ikke så ofte, og kyssing trumfer alt.

Rød leppestift er også en av de tingene som bare blir seende bedre ut med årene. Nora i Skam så strålende ut med sine røde signaturlepper, men hun er vel heller unntaket som bekrefter regelen. Noe må vi få lov til å gjøre bedre enn kidsa, selv om de er bedre til å kode og å tenke på kloden enn oss. Røde lepper ser best ut med litt smilerynker.

Den ultimate røde leppestiften kommer fra det franske merket La Bouge Rouge. De har perfeksjonert nyansene av rødt så du er garantert å finner en tone som passer for deg. I tillegg til røde nyanser har de også toner mot rosa og brunt, -og skulle du ha lyst til å slå på stortromma, så kan du få laget din egen farge fra 75$, eller med refill-etui fra 186$. 

 Rødt er det nye grønne

I følge La Bouge Rouge er de det første første firmaet til å designe en helt ren og bærekraftig leppestift. Etuiene er plastikk-frie, refillbare, og du kan velge mellom vegansk- og skinn-etui med gravering. Selve leppestiften er vegansk, dvs fri for bivoks og animalsk fett, og ikke testet på dyr. De har erstattet konserveringsmiddel med et naturlig anti-oksidant, og de har unngått å bruke PMMA (polymethyl methacrylate) ”siden ingen ønsker å spise mikroplastikk”, som de sier. 

La Bouge Rouge har en fantastisk inspirerende (og ikke minst sexy) instagramkonto. Man kan kjøpe produktet på nett eller i Paris hos Le Bon Marché (husk å kjøpe klimakvoter).

Innlegget er ikke sponset

 
 
Some of the colour options. Photos: Le Bouche Rouge.

Some of the colour options. Photos: Le Bouche Rouge.