Formell kleskode med en tvist

Hvis du må forholde deg til en formell kleskode på jobb, er det likevel mye du kan gjøre for at det ikke skal bli kjedelig. For eksempel gå for klassiske plagg med en liten tvist, -å leke seg med proposjoner, farger eller mønster på plagg som i utgangspunktet er innenfor kleskoden.

I bildeserien under har jeg valgt et knippe eksempler på varianter av helt klassiske plagg som skjorte, dressjakke og dressbukse i helt nøytrale nyanser av hvitt, blått og sort. Ingenting provoserende eller utagerende her, -samtidig mer spennende enn den vanlige uniformen.

Bilder fra venstre, øverst:

  1. Ines de la Fressange har kombinert en blå bukse med en sort jakke. Videre har hun lekt seg med to forskjellige mønster med motsatte negative flater. Altså sort med hvite prikker kombinert med hvitt med sorte prikker. Hun har visuelt forlenget de allerede superlange bena med å velge høyvanns-lengde på dressbuksen. Denne lengden som viser ankelen gjør enhver bukse mer feminin og chic, -hvis det er det uttrykket man ønsker.

  2. Disse to damene har ledende stillinger hos hovedkontoret til Chloé i Paris, så de er åpenbart kledd fra topp til tå i Chloé. Jeg ble så opptatt av stylingen at jeg glemte å få med ansiktene på bildet. Morsomme detaljer som en tofarget bukse, en oversized herreskjorter og store smykker fremstår både profesjonelt og chic, men langtifra kjedelig.

  3. En vid ecru bukse er en tidløs klassiker man kan bruke i årevis uavhengig av trender, og er like fin til ull om vinteren.

  4. Lise Karlsnes har valgt en klassisk, men oversized jakke, og fremstår både tidløs, polert og kul.

  5. Jeg elsker dette bildet jeg tok før Stella McCartney showet i Paris. Klærne er klassiske i seg selv, men splitten i skjørtet og de tidløse leopardpumpsene gjør antrekket hot på den franske måten. Nå er vel ikke akkurat målet med en formell kleskode å kle seg sexy, men man kan fint komme unna med det, spesielt hvis man har et kreativt yrke.

  6. Superenkel styling gjort mer spennende med en vertikal linje på skjorten, og en grønn veske.

Klikk på bildet for å forstørre. For billedtekst på mobil, klikk på prikken nederst i høyre hjørne.