Overgangsalder, ageism og en spennende salat

Møt Mona Holm! Med utdannelse og kunnskap innen både ernæring og hudpleie, -og omtrent den mest uoppdagede skatten av en profil på Instagram. Profilen hennes er proppfull med nyttig inspirasjon til et sunt og næringsrikt kosthold, med fokus på mat som bringer god helse og skjønnhet. Mona selv er selveste postermodellen for et vellykket sunt kosthold, -ja takk, bare gi meg det hun spiser!

Jeg har fulgt Mona på Instagram i lang tid, men da hun i april åpnet opp om vanskelighetene med å være 58 år, kvinne og jobbsøker, fikk det meg til å tenke. Jeg kjenner flere i samme situasjon, -og tanken på at vi skal føle oss irrelevante i en alder av 58 eller 70 for den saks skyld, er mildt sagt provoserende. Selv ikke streite hvite menn er fritatt fra aldersdiskriminering, -og stemmer det at det er verre for kvinner? Det er en interessant diskusjon. Mona kommer til å dukke opp her på nettsiden videre, da hun har mange spennende tanker både om faget sitt og annet.  

I første omgang vil jeg dele to av hennes spennende sunne retter, -en helsebringende salat og en iskald yoghurt-snack. Om ønskelig blir selvsagt yoghurt-snacken melkefri og like god dersom du bytter den ut med en vegansk yoghurt.


 Følg Mona på instagram:  @monahb

 

 
 

 

Herlig laksesalat med mango, avokado og bladsalat

Av Mona Holm

 

Ekstra topp mat for oss kvinner. Ikke visste jeg at nedstemthet, angst, glemsomhet, søvnløshet, hjertebank, -og mye mer, var selveste overgangsalderen! Symptomene kan oppstå allerede i 40 -års alderen. Det eneste jeg hadde hørt om, eller så vidt hvisket om, var noe som het hetetokter.

Det er besynderlig at det aldri snakkes om, selv med de nærmeste venninnene. At det skal være en slags skam vi må oppleve i vår flaue hetetoktboble. Overgangsalderen vil angå halve verdens befolkning, -og er den mest naturlige ting. 

Heldigvis er det mye vi kan gjøre for å lindre plager og beholde en frisk ung kropp og et ungt sinn, lenge. Selvfølgelig finnes det preparater, men også kosthold har vist en positiv effekt på plager og utsettelse av menopause, og det er gode nyheter. 

Fet fisk har for eksempel vist seg gunstig. Antioksidanter som C og E-vitaminer, betakaroten og selen vil bidra til å holde hår og hud friskt lenge. Så kjør på med godt kosthold og spre informasjon og erfaring. Det er håp i det hengende snøret.

- Mona 

 

 
Mona+Holm-+sunn+yoghurtsnacks
 

Frozen Yoghurt Snacks

Av Mona Holm 

 

En merkelig blanding av is, yoghurt og knekkebrød. Høy på protein, lav på kalorier.

  • Stort beger med gresk vaniljeyoghurt (eller vegansk yoghurt for de som ikke tåler melk).

  • Én barneskje flytende honning røres inn.

  • Smøres utover bakepapirkledt flatt brett som tåler å stå i fryseren. 

  • Trykk forsiktig ned små biter med frukt og bær. 

  • Etter 3-4 timer i fryseren har du herlige, sunne, iskalde snackbiter. 

Legg gjerne igjen en kommentar!