Ikke så veldig sinte Pimientos

Kan jeg skrive mer om selve livet, spør Espen, og jeg tror han irriterer seg litt over at jeg er så i overkant positiv til alt han skriver på bloggen sin, når han egentlig ønsker seg litt konstruktiv kritikk. Men mat, vin og livet, det er jo egentlig én og samme ting. Og det er når han skriver helt ærlig om hvordan det er å være alenepappa annenhver uke og om hvordan han var forberedt på at livet skulle gå helt til helvete når det skjedde, at man virkelig blir glad i han. Selv inntar han både gluten og melk, men jeg har fått lov til å dele noen av oppskriftene hans som er naturlig frie for allergener.

Foto: Espen Nersveen

Foto: Espen Nersveen

GRILLA PIMIENTOS

Av Espen Nersveen

Pimientos de Padron er små grønne paprika med opprinnelse fra Spania. De har blitt stadig enklere å få tak i, og mener at jeg også har sett de på Meny nå. Bor man i Oslo kan man få tak i de på Gutta på Haugen, Juels 33 Kolonial, Maschmanns Matmarked, Mathallen og andre steder som fokuserer på gode grønnsaker.

De er faktisk sjukt gode, og vanvittig enkle å gjøre i stand for konsumering. De er i utgangspunktet ikke så sterke, men plutselig så er det én som er litt sinna. Som folk flest med andre ord. De skal bare varmebehandles i kort tid før du dynker de i olivenolje og havsalt. Jeg valgte å grille mine, men de kan også stekes i panne eller friteres. Gi de et par minutter til de har fått litt farge, ta de tilside og smaksett. Kutt av stilken og hiv innpå resten. Litt sterkt, litt bittert, men først og fremst skikkelig digg.

Kan momses som snacks, tilbehør eller som en del av et større tapasbord.

Espen Nersveen. Foto: privat

Espen Nersveen. Foto: privat