Fløyelsmyk solgrøt uten gluten og melk

Det er egentlig overraskende lett å leve uten gluten og melk. Man må bare være livredd nok for å bli syk igjen. Dessuten dukker det opp nye erstatningsprodukter på markedet hele tiden. Men det er noen retter jeg savner intenst, -for eksempel rømmegrøt og semulegrøt. Når jeg fant denne oppskriften hos min venninne Randi bak bloggen Ladybirds Nest, ble jeg derfor i overkant takknemlig. Det skal sies at hennes originale versjon verken var gluten- eller melkefri, -men den var lett å gjøre om til det, og man får konsistensen av god gammeldags rømmegrøt. Enkel, perfekt komfort-mat!

 
Foto: Randi - Ladybirds Nest blog

Foto: Randi - Ladybirds Nest blog

Foto: Randi - Ladybirds Nest Blog

Foto: Randi - Ladybirds Nest Blog

Deilig fløyelsmyk solgrøt

Av Randi - Ladybirds Nest Blog

Hjemme hos oss elsker vi grøt til alle måltider. Grøt kan varieres i det uendelige, -det er godt og ganske så sunt. Denne varianten er min favoritt om dagen – deilig, tykk, fløyelsmyk solgrøt! Den kan kanskje minne litt om rømmegrøt i konsistensen, men uten den syrlige rømmesmaken. Jeg synes grøten passer best til frokost eller som et litt kosete varmt alternativ til kveldsmaten. Som de fleste grøtvarianter er den rask å lage, og veldig mettende. Dette holder til en litt stor porsjon.

50 gram (glutenfritt) mel, -forsøk deg frem med dine favoritter!

3-4 dl plantebasert melk, for eks. havre- eller mandelmelk

1 spiseskje kokosolje

1 eggeplomme

Litt himalayasalt (eller vanlig salt)

Litt honning (eventuelt annen søtning, kokossukker er også veldig godt!)

Kok opp halvparten av melken, melet og honningen. La grøte småkoke mens du rører. Den vil oppføre seg litt som jevning og plutselig tykne. Spe på med resten av melken, her må du selv regulere hvor mye melk du bruker, ettersom hvor tykk du vil ha grøten. Helt på slutten tar du kjelen av ovnen og rører inn en eggeplomme. La småkoke under omrøring i opptil 15 minutter.

Hell opp i en bolle og pynt med noe digg! Her har jeg pyntet med ristede kokosflak, kokossukker og noen fine roseblader – for bildets skyld! Jeg tror også det vil smake fantastisk med friske bær på toppen, frø eller litt salte nøtter.